Alege buchetul de mireasă în funcţie de forma corpului

Alege buchetul de mireasă în funcţie de forma corpului

În ziua nunţii, fiecare mireasă trebuie să fie vedeta principală. Îţi doreşti ca toate privirile şi zâmbetele să fie îndreptate spre tine şi spre bucuria din ochii tăi. Buchetul pe care îl vei purta trebuie să fie un accesoriu care să te pună în valoare şi nu unul care să te acopere ori să îţi scoată în evidenţă lucrurile pe care ţi-ai dori să le ascunzi.

În funcţie de statură şi forma corpului tău, Olla te ajută cu câteva sfaturi venite din suflet, dar și dintr-o experiență lungă și plină de succes: cum să alegi buchetul de mireasă perfect?

Buchetul pentru o mireasă mignonă

Pentru miresele mignone, cea mai bună alegere este un buchet de dimensiuni reduse, care să le pună în valoare statura, fără a le acoperi întru totul. Oricât de spectaculos ar fi, buchetul trebuie să fie acel accesoriu care îţi conferă farmec în cea mai specială zi şi nu să preia rolul principal în fiecare fotografie.

Buchetul rotund, clasic, mic, realizat deseori din varianta mini a florilor mari (precum mini rose, mini gerbera) sau plante cu inflorescenţa mică. Este compact şi elegant. Iată cum ar putea arăta ceva ieșit din mâinile și imaginația Olla: buchet de mireasa din bujori.
Nu trebuie confundat cu buchetele shabby chic, de grădină, care sunt mai „ciufulite” şi mai ample. 

buchet de mireasa rotund clasic Olla
O variantă a acestui tip de buchet este glamelia, deasemenea un buchet rotund, compact, realizat însă din petale de flori lipite între ele, creând o floare de dimensiuni mari însă foarte uşor de purtat pentru mâinile micuţe.

Buchetul în formă de lacrima ajuta mireselor minione să pară mai longiline, fără însă a le încărca statură, aşa cum ar face-o un buchet - cascadă, de exemplu. Se potriveşte nunţilor formale, elegante.

buchet de mireasa teardrop Olla
Buchetul ţinut pe braţ
este unul dintre cele mai elegante pe care îl poate purta o mireasă în ziua nunţii. Realizat din flori cu tulpini lungi, buchetul de purtat pe braţ poate avea şi o „trenă”, realizată din panglici, fire de beargrass, stillgrass, iedera sau diverse alte texturi (lana, sârmă, etc) menită să ofere o linie curgătoare, să „înalţe” miresele cu o statură mignonă. Pentru a te pune în valoare este foarte important ca acest buchet să fie delicat, de dimensiuni reduse, raportate la întreaga ţinută a celei ce îl poartă.
buchet de mireasa pentru brat Olla

Buchetul pentru mireasa înaltă

Buchetul curgător (în cascadă): un design spectaculos, unul dintre preferatele mireselor de dintotdeauna, un buchet pe cât de clasic, pe atât de elegant, menit să atragă privirile. Are avantajul că se poate realiza din aproape orice tip de floare, precum cala, trandafiri, orhidee, bujori, etc.

buchet de mireasa in cascada Olla
În ultimii ani, designerii florali au adaptat stilul clasic al acestui tip de buchet trendurilor, realizând buchete de mireasă în cascadă cu elemente boho chic - acele buchete curgătoare în care elementele de bază sunt plantele verzi, curgătoare.

Acest design este potrivit mireselor care vor purta o rochie ce păstrează linia corpului sau este foarte puţin amplă. Un exemplu grăitor: buchet de mireasa curgator alb.

alt buchet de mireasa in cascada Olla
Buchetul în formă de lacrima
, varianta „cuminte” a buchetului în cascadă, este recomandată mireselor înalte ce vor purta o rochie amplă, impunătoare.

inca un buchet de mireasa teardrop Olla
Buchetul purtat pe braţ
poate fi alegerea mireselor înalte, în cazul în care silueta este una zveltă iar rochia păstrează linia corpului. Spere deosebire de miresele minione, un astfel de buchet purtat de o persoană înalta poate fi mai mare, realizat din mai multe fire. Orhideele şi calele se număra printre florile ce se potrivesc cel mai bine acestui design.
model diferit de buchet de mireasa pentru brat Olla

Buchetul pentru miresele corpolente

Pentru miresele corpolente, designerii Olla îţi oferă sfaturi în funcţie de forma corpului tău.

buchet de mireasa multicolor shabby Olla
Astfel:

Clepsidra- umeri largi, mărimea bustului şi a umerilor fiind direct proporţională cu cea a şoldurilor, talia bine conturată.

Cea mai bună alegere: un buchet de mireasa natural rotund, de dimensiune medie sau mare sau buchetul curgător, de tip cascadă sau lacrimă, ce îţi vor oferi o linie elegantă.
Ce trebuie să eviţi: buchetul mic, rotund, ce va atrage atenţia asupra bustului sau coapselor.

inca un buchet de mireasa in cascada Olla

Pară - talie bine definită, şolduri şi coapse largi, bust mic, umeri înguşti.

Cea mai bună alegere: un buchet cu tije lungi, precum cel purtat pe braţ, în diagonala corpului.
Ce trebuie să eviţi: buchetul - cascada sau cel în formă de lacrimă- vor atrage atenţia asupra şoldurilor şi coapselor.

Triunghi - spate lat, şolduri plate, umerii mai largi decât şoldurile, partea de sus a corpului mai mare decât cea de jos.

Cea mai bună alegere: un buchet rotund, de dimensiuni mari sau medii, care să echilibreze statură.
Ce trebuie să eviţi: buchetul mic, rotund sau cel în formă de lacrimă, ce îţi va accentua şi mai mult linia umerilor.

buchet de mireasa roz shabby Olla
Dreptunghi -
aceeaşi mărime a şoldurilor şi a umerilor, talia foarte puţin definită, şolduri plate.

Cea mai bună alegere: un buchet curgător sau lacrimă de dimensiuni mari sau medii, buchetul purtat pe braţ, cu tije lungi (de exemplu, un buchet de mireasa din trandafiri).
Ce trebuie să eviţi: buchetul mic, rotund.

În formă de măr - umeri rotunzi, talie plină, şolduri plate, picioare scurte şi groase, bust plin.

Cea mai bună alegere: buchetul în cascadă sau în formă de lacrima îţi va oferi statura longilină pe care o doreşti. Dacă doriți o imagine mai în detaliu, vă arătăm aici un buchet de mireasa din mix de flori.
Ce trebuie să eviţi: buchetul rotund, clasic.

buchet de mireasa rotund shabby Olla
Foto credit: Mircea Avarvari

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!