Care sunt cele mai faine zile de sărbătoare din Ianuarie

Care sunt cele mai faine zile de sărbătoare din Ianuarie

Olla si La multi ani pentru 2023! Să fie un an trăit cu sens și din toată ❤️

Acum, după mâncare bună, vizitat oameni dragi, excursii și vacanțe, e vremea să intrăm, ușor ușor, în noul an. Interesant este că, prima lună din an mai este numită și luna iubirii de sine. Așa că, înainte de a cauta în calendar date de naștere și persoane pe care să le feliciți luna asta, amintește-ți să celebrezi cea mai importantă persoană din viața ta, adică pe tine.

Am lămurit și asta, iar partea faină cu luna Ianuarie e că are trei zile libere1 si 2 Ianuarie Prima și a doua zi după Anul Nou și 24 Ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române. Bine, sincer vorbind, orice zi e un motiv de sărbătoare, dar să zicem ca unele zile sunt mai speciale decât altele, mai ales zilele libere, nu-i așa?
Am aruncat un ochi prin calendarele lumii dar și prin cele ale tării noastre și am mai găsit niște zile faine, numai bune de celebrat:

  • 4 Ianuarie - Ziua coșului de flori în dar. Este o sărbătoare inițiată în Statele Unite, ne încurajează să surprindem pe cineva drag cu un coș cu flori frumoase. Credem că toată lumea iubește florile, sunt superbe, miros fain, arată bine, sunt colorate și cele mai multe au nevoie de întreținere minimă. Indiferent dacă oferim flori din grădină sau dintr-o florărie fizică sau online, un coș de flori cadou are puterea magică de a însenina ziua oricui, macar pentru cateva clipe.
                                                         
  • 6 Ianuarie - Boboteaza, una dintre cele mai mari sărbători ale bisericilor Ortodoxă și Catolică. Cunoscută sub denumirea Botezul Domnului, Boboteaza aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Tot în această zi ne bucurăm de prima lună nouă din anul 2023.
  • 7 ianuarie - Sfântul Ion. Se crede că peste două milioane de români îi poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul sau diverse alte derivate ale acestui nume. Ionela, Ioana, Ionelia, Ilona, Oana, Ionica și mai spuneți voi dacă am sărit pe cineva, sunt doamnele norocoase ale zilei, inclusiv eu :). Pentru ele sună telefonul mult la noi în atelier, cu câteva zile înainte, chiar și după. Pentru ele am pregătit o colecție specială de buchete și aranjamente florale și livrăm sămbătă și duminică de la ora 10 la ora 16 in București și Ilfov, sau luni între orele 10 și 20. Așa că, dacă vrei să spui La mulți ani prin flori și culori, comandă în florăria online Olla sau la telefon 0799006552. Livrarea, felicitarea și punga de hârtie sunt din partea casei.
                         
  • 13 Ianuarie - Ziua internațională a îndeplinirii visurilor. Recunosc, nu știu exact la ce se referă, dar sună bine și pentru că mă regăsesc în categoria oamenilor care și-au găsit pasiunea, cred că orice vis merită îndeplinit. Deci, oameni buni, visați și nu renunțati la îndeplinire.
  • 15 Ianuarie - Ziua culturii naționale. Din 2011, România marchează anual Ziua culturii naționale impreună cu data zilei de naștere a poetului național Mihai Eminescu. La 173 de ani de la nașterea acestuia, în 2023 încă mai este loc de mult mai multă atenție acordată artei și culturii și personal cred că fiecare avem în noi o latură artistică care abia așteaptă să fie văzută și apreciată.
  • 17 Ianuarie - Ziua abandonării rezoluțiilor de Anul Nou. Pentru ca DA, suntem oameni.........:). Mărturisesc că de ceva ani nu mai fac rezoluții, așa că lucrurile devin mai ușoare 17 zile mai târziu. Pai dacă nici asta nu e ocazie de sărbătoare.......
  • 20 Ianuarie - Începe zodia Vărsător și spunem la revedere zodiei Rac. Cine are la inimă un Vărsător, acum e momentul sa arunce un ochi pe site și să aleagă din vreme buchetul de flori potrivit. Iar ca să fie alegerea mai rapidă, culorile zodiei sunt bleu, galben, portocaliu si fucsia. Pe site avem de curând o funcție nouă, se poate alege cu un an înainte data de livrare și se poate plasa comanda în avans, astfel încât toată lumea să știe sigur că nu ratează vreo ocazie specială.       
                                                                                                            
                                                                         
  • 22 Ianuarie - Noul an chinezesc. E mult de povestit despre semnificația energetică și tradițiile conectate cu acest eveniment. Ca să rămân în zona florilor și a recunoștinței, se pare că, tradițional, oamenii se răsfață acasă, sau își exprimă recunoștința față de cei dragi cu orhidee, muguri de salcie (ca simbol al prosperității), narcise la ghiveci, bambus, gladiole și bujori. 
  • 24 Ianuarie - Ziua unirii Principatelor Române. Sărbătorim, primul pas concret făcut pentru înfăptuirea României Mari, care s-a finalizat apoi pe 1 Decembrie 1918. Acest prim pas a însemnat, de fapt, numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca Domn al Țării Românești. Doar cu câteva zile înainte, pe 5 ianuarie 1859, tot Alexandru Ioan Cuza fusese ales Domn și în Moldova. Până la acel moment cele două provincii avuseseră lideri diferiți, iar acesta era într-adevăr un moment istoric, ce se traducea prin Unirea Principatelor Române. În această zi se organizează parade militare, spectacole de muzică și se dansează un joc numit „Hora Unirii” în orașe sau sate ale României, se depun coroane cu flori albe sau roșu, galben și albastru.
  • 27 Ianuarie - Ziua comemorării victimelor Holocaustului. Ziua marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului. În Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului se aduc aduc omagii, se aprind lumânări, se depun flori şi au loc marşuri ale durerii în memoria victimelor Holocaustului. Sunt gesturi simbolice care ţin vie amintirea oamenilor dragi, nevinovați care și au pierdut viața în lagărele naziste.
                                      
La final, ca să dau din casă, luna asta am și eu Vărsătorul meu, mai multe detalii nu dau aici dar știu că o să fie o petrecere pe cinste. Ceea ce vă doresc si vouă, indiferent de ce sau pe cine sărbătoriți în Ianuarie. Dacă simțiți, lăsați un comentariu aici, despre motivele de sărbătoare de luna asta, iar dacă găsiți util articolul vă invit să dați share, să vadă cine trebuie, mai ales dacă aveți data de naștere luna asta.

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!