Ce trebuie să știi despre buchetul de mireasă și celelalte accesorii

Ce trebuie să știi despre buchetul de mireasă și celelalte accesorii
Buchetul este adesea unul dintre cele mai prețuite articole pe care mireasa le va avea în ziua nunții. Este adesea transmisă din generație în generație sau păstrată ca moștenire de familie. Povestea buchetului de mireasă este una lungă și bogată, care se întinde pe secole.
Una dintre cele mai vechi utilizări documentate ale unui buchet de mireasă a fost de către regina Victoria în 1840. Ea purta o mică coroană de mirt, care era un simbol al dragostei și căsătoriei. De atunci, tradiția a continuat și miresele au purtat tot felul de flori și plante în buchetele lor.
Unii cred că tradiția de a purta un buchet de mireasă datează din Grecia antică și Roma. Femeile purtau flori în păr sau țeseau în ghirlande la gât pentru a reprezenta fertilitatea și abundența.
Nunțile moderne au de obicei mai multe buchete. Deși numărul poate varia în funcție de cuplu, de obicei este în jur de trei sau 4. Acestea sunt: buchete mireasă și nașă și buchetele domnișoarelor de onoare și buchetul de cununie. Piesa centrală fiind bineînțeles cel al miresei.

Cum alegi buchetul de mireasă perfect

Când vine vorba de buchete de mireasă, există câteva lucruri de luat în considerare. Primul este stilul nunții tale. Dacă ai un eveniment formal, poți opta pentru un aranjament mai clasic, cu mai puțină verdeață și flori precum trandafiri de grădină, bujori și frezii. Dacă nunta ta are o atmosferă mai casual, alege ceva mai puțin structurat, cu flori mai puțin capricioase precum floarea soarelui sau margaretele.
Al doilea lucru la care să te gândești este schema de culori. Dacă cele mai multe dintre culorile nunții tale sunt moi și decolorate, alege un buchet cu nuanțe similare. Dacă folosești culori mai îndrăznețe, alege flori sau accesorii mai strălucitoare, care să iasă în evidență.
Cel mai popular tip de buchet de mireasă este buchetul rotund. Acest tip este compus dintr-un buchet de flori care au toate aceeași dimensiune și formă. Buchetele rotunde sunt în general formate din trandafiri de grădină, hortensia și frezii sau diverse fructe gen fructe de pădure sau, scoici, în funcție de tematică. Dacă dorești un aspect mai unic, gândește-te să iei în considerare un buchet în cascadă sau asimetric.
buchet mireasa rotund
Foto credit: Mircea Avarvari Imagini Vii

Ce fel de mireasă ești?

Există tot felul de mirese: mireasă vintage, mireasa glamour, mireasa boemă și multe altele. Dar tu, ce fel de mireasă ești? Dacă nu ești sigură, iată câteva întrebări care te vor ajuta să-ți dai seama.
Care este stilul tău de nuntă?
Aceasta este probabil cea mai importantă întrebare când vine vorba de alegerea buchetului. Dacă nu ai un stil anume în minte, ia în considerare ce fel de lucruri îți plac. Îți plac lucrurile moderne și strălucitoare sau preferi ceva mai clasic și elegant?

Cu ce schema de culori mergi? Alegerea unei scheme de culori te poate ajuta să-ți restrângi opțiunile când vine vorba de flori. De exemplu, dacă alegi o temă albă, buchete de mireasă trandafiri roșii ar fi o alegere perfectă pentru buchetul tău, având albul ca si contrast ideal.
Un alt lucru de luat în considerare este tipul de flori care vă plac. Preferi trandafirii tradiționali sau ceva mai exotic? Sunt florile sălbatice mai mult stilul tău sau preferi ceva mai formal? Luați în considerare și perioada anului. Multe flori înfloresc în diferite perioade ale anului. De asemenea, varianta unui buchet mireasă flori uscate este și ea o opțiune destul de populară pentru mirele care doresc ceva mai vintage.
Pe Olla.ro găsești buchete mireasă deosebite, din flori naturale, proaspete sau uscate, nemuritoare. În funcție de stilul și preferințele tale, îți putem crea buchetul la care ai visat dintotdeauna.
buchet nemuritor
Foto credit: Olla

Ce fel de nuntă ai?

Buchetul se alege și în funcție de nunta pe care o ai. Majoritatea mireselor sunt la prima nuntă, însă mai avem și celelalte nunți binecunoscute: nunta de argint, porțelan sau de aur. Pentru un buchet nuntă de argint de exemplu, poți opta pentru flori precum floarea soarelui și flori de câmp. Totuși, nu este o regulă scrisă iar în final totul se poate rezuma la preferințele personale.

Flori populare pentru buchetul de nuntă

Trandafiri
Nu există floare mai romantică decât trandafirul. Miresele de pretutindeni iubesc să adauge trandafiri în buchetele lor de nuntă și, din motive întemeiate, sunt absolut uluitoare. Trandafirii vin într-o varietate de culori, ceea ce face ușor să găsești nuanța perfectă care să se potrivească cu tema nunții. Sunt, de asemenea, foarte versatili și rezistenți, funcționând bine atât în nunți formale, cât și în cele informale.
Dacă ești în căutarea unor flori clasice care nu se vor demoda niciodată, atunci trandafirii sunt alegerea perfectă pentru buchetul tău de mireasă. Iar dacă ai o nuntă vara, trandafirii de gradina, poate chiar din soiul David Austin sunt ideali pentru o notă de rafinament.
Lăcrămioarele si freziile
Lăcrămioarele au fost populare de secole ca simbol al purității și al inocenței. Sunt adesea folositei în buchetele și aranjamentele de mireasă datorită frumuseții delicate și parfumului dulce. Freziile vin în multe culori diferite, inclusiv alb, galben, roz și roșu. Pot fi folosite ca flori de sine stătătoare sau în combinație cu alte flori.
buchet de lacramioare
Foto credit: Theo Manusaride
Bujorii albi
Un buchet mireasă cu bujori albi face de asemenea parte din categoria alegerilor populare pentru nunți. Bujorii albi sunt populari pentru buchetele de mireasă și piese centrale. Au un parfum delicat, dulce și adaugă o notă de eleganță oricărei nunți. Aceștia sunt disponibili de la sfârșitul primăverii până la începutul verii.
buchet bujori albi
Foto credit: Olla
Lavanda și floarea miresei
Lavanda este o floare frumoasă care a fost folosită de secole în buchetele de nuntă. Lavanda este adesea asociată cu floarea miresei și sunt o alegere populară pentru buchetele de mireasă. Există multe motive pentru care levănțica este o alegere populară pentru mirese.
În primul rând, lavanda este o floare elegantă care adaugă o notă de rafinament oricărui buchet. În plus, este cunoscută pentru proprietățile sale calmante, iar un buchet mireasă cu lavandă și floarea miresei pot fi liniștitoare pentru aceasta în ziua cea mare. De asemenea, se crede că levănțica aduce noroc nunților, așa că este alegerea perfectă pentru orice mireasă care vrea să-și asigure un viitor fericit.
Pe lângă buchetul miresei trebuie să mai ții cont și de celelalte accesorii, care chiar dacă nu sunt la fel de evidente ca buchetul, au și ele rolul lor. Principalele accesorii sunt cocardele pentru domnișori, mire, naș  și brățările domnișoarelor de onoare.
În florăria Olla.ro vei putea găsi cocarde nuntă flori naturale precum și brățări domnișoare de onoare din flori naturale, elegante, rafinate și cu bun gust.
aranjamente de nunta
Foto credit: Mircea Avarvari Imagini Vii
 

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!