Culorile anului în aranjamentele florale pentru evenimente

Culorile anului în aranjamentele florale pentru evenimente

Recomandările Olla în materie de floristică, ţinând cont de cele două culori- vedetă ale anului următor

Anual, în luna decembrie, Institutul Pantone anunţă culoarea anului următor, cea pe care designerii o vor folosi cu precădere în creaţiile lor. De la design vestimentar, bijuterie, make up şi până la organizarea evenimentelor, culoarea anului se reflectă în fiecare detaliu.
Anul acesta însă vine cu o premiera - nu una, ci mai multe culori au fost desemnate a fi culoarea anului 2022. Dintre acestea, am ales două pe care le considerăm speciale: Playfull pinks și Super blue . Şi cum sezonul nunţilor şi evenimentelor de tot felul stă să înflorească, iată care sunt recomandările Olla în materie de floristică, ţinând cont de cele două culori- vedetă.

Roz - o nuanţă jucaușă, caldă de roz

Această nuanţă de roz a fost din totdeauna preferata mireselor sau a părinţilor atunci când vine vorba de organizarea unui botez. Feminin, diafan, angelic, rozul are avantajul de a se regăsi în extrem de multe flori, majoritatea disponibile de-a lungul întregului an: de la “banalii” trandafiri şi până la camelii, lalele, nerine, dalii, bujori, gerbera, garoafe, hortensii, lisianthus, astilbe, proteea şi până la delicatele şi primăvăraticele flori de muscari sau lathyrus , fără a uita preferatul tuturor - ranunculusul.

Cu ce alte culori se poate combina rozul?

Aranjamentele florale ton în ton vor rămâne întotdeauna o alegere cu stil, cu o singură condiţie: să folosiţi texturi şi mărimi diferite ale inflorescenţelor. Ai însă mare grijă, rozul, chiar și cel „jucăuș”, este o nuanţă neutră, aşa încât va trebui accesorizata în vestimentaţie sau prin mici accente ale buchetului (precum panglica, detaliile de pe mânerul buchetului sau vasul în care aşezăm aranjamentul floral). Poți alătura nuanţe de smarald sau prună.
Deasemenea, această nuanţa se potriveşte perfect cu accentele aurii sau de culoarea cuprului , pentru o notă festivă. Pentru un mix ceva mai îndrăzneţ, alegeţi alături de roz și o vedetă a anilor trecuți - marsala - aceea nuanţă de vişiniu, precum şi tonurile mai închise de roz prăfuit sau albastru marin.
Preferata noastră, mai ales pentru aranjamentele cadou sau evenimentele cu tematică boemă, o reprezintă acea combinaţie inedită dintre rozul jucăuș şi tonurile de verde mentă sau verde- gri.

Super blue sau albastrul modern și îndrăzneț

Super blue, precum o arată şi numele, este o nuanţă menită să aducă încredere celui ce o primeşte în dar sub forma unui buchet de flori. Considerată până de curând nuanţa predilectă pentru botezurile bebeluşilor băieţi, iată că Institutul Pantone a decis să o aducă pe podium, acolo unde îi este locul. Spre deosebire de partenerul său, rozul jucăuș, albastrul senin nu beneficiază de o varietate botanică atât de mare. Avem însă hortensia, muscari şi văratecele delphinium şi eringium.

Știați că...

Muscari este floarea ce arată intenţia de căsătorie? Numele său indica parfumul pe care îl emană, asemănător cu cel de mosc. În Turcia, ţara sa de origine, femeile culegeau mănunchiuri de muscari pe care şi le puneau în păr, pentru a indica faptul că inima lor este dată.
În sec XIX, pentru a peţi o domnişoară, îndrăgostiţii mai timizi trimiteau un buchet de 12 fire de muscari alesei inimii. Dacă aceasta îşi aşeza în păr cel puţin trei flori, gestul era interpretat ca un răspuns pozitiv sentimentelor iubitului.

Cu ce alte culori se poate combina albastrul?

Recomandăm mixul între această nuanţă de albastru şi diferite texturi botanice în alb sau verde pentru buchetele mari, luxuriante, ce se potrivesc perfect evenimentelor din vară. În combinaţie cu nuanţe de somon, galben sau chiar roşu rubiniu recrează grădinile colorate ale copilăriei.
Dacă optezi pentru un aranjament floral sau buchet monocrom, nu uita să îl accesorizezi discret cu o nuanţă contrastanta, pentru a-l scoate din anonimat.

Playful pinks + Super blue = Love?

Dacă în anii trecuţi trendul în materie de culori era dat de nuanţe puternice - marsala, violet orhidee sau turcoise- anul acesta designerii florali au o misiune mult mai provocatoare: să combine două nuanţe playful și super într-un aranjament floral menit să spună “Wow!”. Iar aceasta este una dintre părţile frumoase ale acestei meserii.
Da, se pot folosi ambele nuanţe în acelaşi aranjament floral , însă cu grijă. În funcţie de natura evenimentului pe care îl organizaţi ori de destinatara buchetului, combinaţia floristică dintre roz şi albastru nu trebuie să sperie. O recomandăm persoanelor tinere, decorurilor elegante, evenimentelor cu tematică romantică şi botezurilor sau petrecerilor pentru copii. Închipuiţi-vă aceste nuanţe florale sub forma unui parfum – daring & playful - şi alegeţi-vă cu grijă destinatarul.
Dacă totuşi îți dorești un eveniment în trend însă un buchet albastru - roz ți se pare prea mult , alege doar una dintre culori pentru flori iar pe cealaltă folosește-o în restul decorurilor şi accesoriilor: fețe de masă, panglici, rochiile domnişoarelor de onoare, accesoriile pentru păr, invitaţiile de nuntă sau place cardurile.
O dată alegerea în materie de culori făcută, lasă-ţi floristul să îţi ofere toate sfaturile şi recomandările referitoare la disponibilitatea florilor, texturile şi plantele potrivite spaţiului şi momentului zilei în care îţi organizezi evenimentul. Şi nu uita, luaţi-vă suficient timp pentru a pune la punct toate detaliile împreună cu floristul şi event plannerul, aşa încât în ziua evenimentului totul să arate aşa cum vă imaginaţi!
Apelează la designer-ul floral Olla pentru decoruri unicat, care să te reprezinte cu adevărat şi să-ţi completeze inspirat evenimentul. Îți poți comanda din secțiunea flori pentru evenimente aranjamentele florale sau contactează-ne pentru consiliere personalizată.
culorile anului in aranjamentele florale

(foto credit Mircea Avarvari - Imagini Vii)

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!