Descoperă frumusețea florilor de câmp

Descoperă frumusețea florilor de câmp
Primăvara este una dintre cele mai minunate perioade ale anului. Vremea se încălzește, soarele strălucește iar câmpul oferă un bogat parfum. În aer este o prospețime greu de descris. Este un moment pentru a vă bucura de aer liber și de a petrece timp cu familia și prietenii.
Primăvara este o perioadă a noilor începuturi, când totul prinde din nou viață după o iarnă lungă. Florile încep să crească, copacii înverzesc, iar păsările încep să cânte. Oamenii se simt inspirați și plini de speranță pentru viitor.
În adâncul iernii, când zilele sunt scurte și vremea este rece, se simte că nimic nu poate zdruncina strânsoarea înghețată a iernii. Dar încetul cu încetul, își slăbește strânsoarea și lasă zilele să crească.
Și ce anotimp miraculos este! După luni de frig și întuneric, primăvara aduce cu ea un potop de culoare și viață. Copacii înverzesc; florile înfloresc și parfumează aerul cu parfumul lor; păsările se întorc din țările mai calde și își cântă cântecele de bucurie. Oriunde te uiți, există ceva nou de văzut.
Astăzi ne vom îndrepta atenția către florile ce se se nasc primăvara. Când majoritatea oamenilor se gândesc la primăvară, se gândesc la flori. Și din motive întemeiate sosirea primăverii este adesea prevestită de o explozie de culoare și viață. De la narcise și lalele care îmbogățesc curțile și grădinile până la florile de cireș care pictează peisajul în roz și alb, acestea sunt un semn de speranță și de viață nouă.
Pentru mulți, a admira frumusețea acestor flori este o reamintire că, după o iarnă lungă, primăvara a sosit în sfârșit. Și pe măsură ce frigul iernii se estompează, aceste flori ne amintesc de tot ce urmează - vreme mai caldă, picnicuri în parc și zile de lene petrecute în aer liber.
Florile de câmp sunt unele dintre cele mai frumoase și populare plante din lume. Există o mulțime de specii, fiecare având propria sa frumusețe unică. Unele tipuri comune de flori sălbatice includ margareta, cicoarea, sânzâienele, floarea miresei, floarea de nu ma uita și macul.
Florile de câmp oferă o serie de beneficii atât oamenilor, cât și faunei sălbatice. Ele atrag polenizatorii pentru a crea noi flori și producție de semințe, oferă hrană pentru animale, păsări și adaugă culoare și frumusețe peisajelor.
buchet pentru nunta cu flori de camp
Foto credit: Mihai Virschi
Florile de câmp pot fi folosite într-o varietate de moduri. Pot fi folosite pentru a vă decora casa, pentru a vă face grădina să arate mai frumos, pentru a crea decorul unei petreceri sau a crea cu propriile mâini un buchet de mireasă. Iată câteva exemple despre cum puteți folosi florile sălbatice:
Le puteți usca și folosi în aranjamente sau coroane. Cu un aranjament de flori de câmp uscate vă puteți decora casa într-un mod superb, sau puteți creea un cadou deosebit, vă las mai jos cadoul creat de Andrei fiul meu, pentru unul din profesorii lui.
rama cu flori de camp
Foto credit: Oana Lamba
De asemenea, ați putea pune flori de câmp într-o vază pe masa din bucătărie. Ați putea culege sau cumpăra flori albastre de câmp pe care sa le puneți într-un borcan pe pervaz, puteți face o coroană de flori cu acestea sau le puteți usca petalele și folosi în ceai.
Pe Olla.ro puteți găsi cele mai frumoase buchete cu flori de câmp, versatile, pe care le puteți folosi în o mulțime de moduri. De la decorarea casei până la oferirea ca și cadou unei persoane dragi.
Florile sălbatice fac buchete mireasă deosebite pentru nunți și alte ocazii speciale. Oamenii cred adesea într-un mit, cum că florile de câmp într-un design profesional nu sunt scumpe. Realitatea este că, doar florile de câmp provenite din culturi specializate vor fi potrivite pentru o nuntă sau altă ocazie specială, decorată profesionist. Cu toate acestea, un buchet cu flori de câmp poate fi la fel de frumos și adesea mai special decât florile comune și clasice, folosite de obicei, posibil si ceva mai scump, in florării florile de câmp nu vin de pe câmp așa cum sunt florile din buchetele DIY, ci din culturi specializate, de obicei din Olanda, comercializate poate la prețuri mai mari decât florile cu care ne-am obișnuit deja. De exemplu Ammy de cultură (sau coada șoricelului tradițional), poate sa aiba de doua ori prețul unui trandafir, dar să și reziste 10 zile, față de 1 zi cât rezistă coada șoricelului culeasă de pe câmp. Iar când ești mireasă, vrei să-ți reziste buchetul pe care l-ai comandat la florărie.
buchet flori de camp in vaza
Foto credit: Mihai Virschi
Dacă totuși alegi sa mergi pe varianta DIY, există multe locuri unde puteți găsi flori pentru a le folosi în buchete. Un loc minunat pentru a căuta este lângă marginea drumurilor și în pajiști. De asemenea, puteți găsi flori care cresc în păduri și lângă râuri și lacuri. Dacă aveți noroc, s-ar putea să găsiți unele înflorite chiar în propria curte. În caz că nu aveți nici una dintre variantele de mai sus, florăria online Olla vă oferă diverse aranjamente deosebite: de la buchete mireasă cu flori de câmp până la diferite aranjamente pentru petreceri sau pentru propria casă.
Cea mai bună parte a utilizării florilor sălbatice în buchete create de tine, este că de obicei crearea lor îți generează o experiență aproape de natură și iți pune în valoare creativitatea. Poate că trebuie să depuneți puțin efort pentru a le găsi pe cele mai mari și mai frumoase, dar merită o zi petrecută în natură, e terapie curată.
Florile de câmp fac de asemenea aranjamente frumoase atunci când sunt asociate cu alte elemente naturale, cum ar fi fructele de pădure, frunzele și crenguțele. Puteți alege niște flori de câmp albastre sau flori de câmp mov pe care să le asortați cu câteva fructe într-un aranjament plăcut ochiului.
În designul floral profesionist, așa zisele flori de câmp, folosite de către floristii Olla in special vara, sunt  provenite numai din cultură specializată, ele pot să aibă o viață în vază de până la 10 zile fiind cultivate în ferme, în diverse culori, cele mai iubite sunt cele albastre, precum Veronica, Triteleia, Trachelium, Nigella, Myosotis, Eryngium, Echinops, Agapanthus, Ageratum, Oxypetalum, dar si mov precum Origanum, Lavanda, Allium, Astrantia, Callistephus, Mentha, Salvia, Scabiosa, Centaurea.
buchet cu flori de camp
Foto credit: Florin Bunea
Pe lângă nunți, florile de câmp pot fi folosite ca piese de decor și pentru alte petreceri. Folosirea florilor de câmp ca decor este o modalitate excelentă de a adăuga o frumusețe naturală și interes petrecerii tale. Oaspeții tăi nu numai că vor adora priveliștile frumoase și mirosurile florilor sălbatice în floare, dar veți avea și niște oportunități grozave de fotografie.
Pot fi folosite ca piese centrale pe mese. Sunt o alternativă naturală, deosebită și pot fi folosite în vaze, borcane sau pur și simplu așezate în mijlocul mesei. Florile sălbatice vin într-o varietate de culori și texturi, așa că cu siguranță va exista o varietate care se va potrivi cu tema petrecerii.
prajituri facute cu flori de camp
Foto credit: loriastern
Florile de câmp sunt un plus excelent pentru orice rețetă de mâncare. Ele pot adăuga culoare, aromă și nutrienți preparatului. Pot fi folosite ca topping pentru alimente sau pot fi adăugate la rețetă în sine. Există multe tipuri diferite de flori sălbatice care pot fi folosite în rețete alimentare.

Unele dintre cele mai populare flori sălbatice pentru gătit includ păpădia, lavanda, petale de trandafiri și violetele.


Păpădia este o alegere excelentă pentru a adăuga aromă rețetelor alimentare. Frunzele au un gust ușor amar, dar sunt și pline de nutriție. Frunzele de păpădie conțin niveluri ridicate de vitamina A și C, precum și minerale precum potasiul și zincul.

Florile de papadie pot fi folosite și în rețetele alimentare. Au o aromă dulce și sunt o sursă bună de antioxidanți.



În concluzie, florile de câmp sunt o modalitate excelentă de a adăuga puțină viață și culoare fotografiilor de familie, casei sau petrecerii, pot fi folosite ca decorațiuni, piese centrale sau chiar în alimente.
copil fericit cu flori de camp pe cap
Foto credit: Oana Lamba
Vin în toate culorile și dimensiunile, așa că sigur va fi una sau mai multe care se vor potrivi nevoilor voastre. De asemenea, sunt foarte colorate, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei ce iubesc culorile.

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!