Flori de primăvară și vară pe care le puteți planta în grădină sau ghivece

Flori de primăvară și vară pe care le puteți planta în grădină sau ghivece
Florile sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri din lume. Există atât de multe tipuri diferite și fiecare este unică în felul ei. Ele pot fi folosite pentru a face o persoană să se simtă mai bine, pentru a ne exprima dragostea, pentru a ne face casa frumoasă etc.
În acest articol vom face un top al celor mai îndrăgite flori care înfloresc primăvara și vara și pe care ați putea să le plantați în grădină sau ghivece.
Venirea primăverii aduce o bună dispoziție și culoare în viața oamenilor. Odată cu ea vine și vremea bună, zilele încep să se încălzească și livezile devin roz odată cu înflorirea piersicilor. Ca și ei, multe alte plante înfloresc oferind câmpului, parcurilor și grădinilor un aspect mirific. Dar de ce să nu adăugați puțină culoare și casei voastre? Iată cele mai frumoase flori de primăvară de grădină pe care le puteți planta chiar și în ghivece.
Cameliile
Camelia se caracterizează prin înflorirea sa luxuriantă, în alb, roz sau roșu. Forma ei seamănă cu un trandafir cu corolele turtite. Există multe varietăți ale acestei flori de origine orientală. Se poate planta în grădină sau în ghivece, preferând penumbra. Este o plantă excelentă pentru decorarea balcoanelor deoarece este un veșnic verde care, după ofilire, își menține o consistență bună în frunze.
camelie roz
Narcisele
Aceste flori galbene de primăvară care se găsesc și în nuanțe de alb sau portocaliu, sunt unele dintre cele mai populare și îndrăgite flori de primăvară. Narcisele iubesc zilele răcoroase din martie şi aprilie, când florile lor păstrează tot parfumul în cupe.
Violetele
Violetele sunt flori mov de primăvară pline de viață și strălucitoare. De fapt, înflorirea lor durează tot timpul anului, permițându-le să se adapteze chiar și în interiorul unui apartament dacă sunt amplasate într-un loc foarte luminos. Pe de altă parte, violetele sunt flori care trebuie udate des, fără a lăsa apa să stagneze.
violeta in ghiveci
Anemona
Anemona poate fi găsită în multe nuanțe de culori: de la roșu la roz intens, de la albastru la violet și bineînțeles, în alb. Înflorește foarte frumos și, datorită nuanțelor sale, nu are cum să treacă neobservată în grădina cu flori de primăvară
Crinii
Crinii sunt flori deosebit de fine și elegante, mai ales în nuanțe de alb; dar pot fi găsiti și în nuanțe de roz, galben și violet. Mirosul lor este foarte intens și se spune că simbolizează puritatea și dragostea.
Bujorii
Bujorii reprezintă piesa de rezistență a grădinii tale și sunt flori care se plantează primăvara. Sunt parfumați și colorați în diverse nuanțe, cea mai des întâlnită fiind cea roz. Dacă sunt îngrijiți corect, bujorii pot supraviețui și înflori, în valuri, până la 50 de ani. Nu au nevoie de multă apă și nu sunt pretențioși nici în ceea ce privește lumina. Chiar dacă pe timpul iernii tulpina se va usca, bujorii vor rămâne vii și vor începe să crească din nou primăvara.
buchet de bujori
Lalelele
Lalelele sunt flori frumoase de primăvară ideale pentru a lumina casa. În grădină ar trebui să fie plantate în noiembrie și apoi să înflorească primăvara, mai ales în aprilie. Planta se odihnește în timpul iernii, dar bulbii săi trebuie plantați în aer liber, deoarece necesită temperaturi scăzute. Laleaua iubește soarele, dar nu vântul.
Iasomia
Cunoscută pentru delicatețea sa și florile sale mici, iasomia se caracterizează prin mirosul său. Culoarea florii sale este albă, deși unele specii sunt galbene sau crem. Poate fi cultivată în ghivece sau în grădină, unde poate crește ca plantă cățărătoare. Iasomia are nevoie de soare sau umbră parțială și trebuie udată aproximativ o dată pe săptămână, mai des în prezența temperaturilor ridicate și dacă este cultivată în ghivece.

Flori de vara pe care le putem planta în grădină sau ghivece

Când înflorește floarea soarelui știm că vara a venit. Florile de vară iubesc locurile luminoase și însorite și există numeroase specii care nu se tem de lumina directă a soarelui ci au nevoie de ea pentru a crește bine și a da o înflorire abundentă și luxuriantă. În plus, unele plante tolerează bine și perioadele lungi de secetă și nu au nevoie de un aport excesiv de apă, așa că sunt ușor de cultivat și de întreținut.
Deși sunt rezistente la căldură și nu necesită intervenții speciale de întreținere, florile de vară au nevoie de câteva mici precauții precum un sol cu capacitate bună de drenaj iar irigarea să fie efectuată de preferință în cele mai răcoroase ore ale zilei.
Dacă ești în căutarea de flori de vară perfecte pentru grădina ta, ți-am pregătit mai jos câteva sugestii în acest sens:
Lavanda
Levănțica este o plantă care rezistă la căldură și uscăciune, preferă locurile însorite și nu se teme de vânt. De asemenea, crește bine în zonele cu temperaturi calde și uscate și în soluri aride și pietroase. Are nevoie de apă doar atunci când solul este complet uscat și trebuie avut grijă să nu exagerați cu udarea deoarece planta se teme de stagnarea apei în ghiveci. Dacă este cultivată în grădină, ploile sezoniere sunt de obicei suficiente.
femeie pe un camp de lavanda
Petunia
Petunia este una din acele flori frumoase de vară cu flori colorate în diverse nuanțe: alb, crem, roz, mov, roșu, albastru deschis, violet și multe alte combinații. Pentru a obține înfloriri abundente, petunia trebuie cultivată în locuri luminoase, unde lumina directă a soarelui este garantată timp de cel puțin cinci până la șase ore pe zi. Solul ideal este proaspăt, bine drenat și bogat în materie organică. Planta nu tolerează seceta iar udarea trebuie să fie constantă dar nu excesivă pentru a evita riscul de asfixiere și putregaiul rădăcinilor.
Gazania
Originară din Africa de Sud, Gazania este o plantă erbacee și perenă care aparține familiei Asteraceae și cuprinde aproximativ patruzeci de specii și numeroși hibrizi. În funcție de specie, florile au forme și culori diferite, de la galben la roz și până la roșu.
Este o plantă foarte sensibilă la frig, preferă locurile luminoase și are nevoie de lumina directă a soarelui. Solul potrivit este moale și bine drenat, un amestec de pământ, turbă și nisip cu adaos de pietricele pentru a favoriza drenajul. Udarea trebuie să fie zilnică și de preferință efectuată dimineața devreme când solul este complet uscat. Planta poate rezista chiar și la câteva zile de secetă.
Iar în cazul în care nu aveți timp pentru a vă înfrumuseța grădina sau de a planta flori în ghivece, florăria Olla.ro are pregătite buchete de flori naturale superbe pe care le puteți folosi ca decor pentru casă și pentru a vă colora încăperile. Aici veți găsi o sumedenie de flori și aranjamente, de la flori albastre de primăvară până la diverse aranjamente simple sau luxoase cu flori de vară, toamnă sau iarnă în diverse nuanțe.
aranjamente florale
 

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!