Flori potrivite la înmormântări

Flori potrivite la înmormântări
Atunci când cineva pierde o persoană dragă, doriți să îi arătați simpatia și condoleanțele și, în același timp, să comemorați în mod respectuos viața celui trecut în neființă. Dintre toate modalitățile prin care puteți arăta acest lucru, florile au fost și rămân poate cel mai indicat mod de exprimare a acestor sentimente.
Florile funerare sunt simboluri care întruchipează sentimentele sincere ale unei persoane. Natura lor delicată și senină le face suvenirurile de amintire perfecte pentru a onora un suflet plecat.
Fie că vă ocupați de organizarea unui eveniment funerar sau doar participați la unul, este esențial să știți ce flori să aduceți. În acest articol dorim să vă oferim câteva idei despre care sunt cele mai populare flori potrivite la o înmormântare și ce înseamnă fiecare dintre ele.
Dintre numeroasele varietăți de flori funerare, puține sunt acceptate pe scară largă ca fiind cele mai potrivite pentru un ultim rămas bun. Acestea sunt crinii, crizantemele, trandafirii și orhideele. Fiecare dintre ele are atașate mesaje profunde și sunt purtători eficienți ai celor mai profunde condoleanțe ale unei persoane pentru cei care jelesc o pierdere.
Crinii
Crinii albi sunt poate una dintre cele mai populare flori funerare. Ele simbolizează reînnoirea și restaurarea sufletului celui plecat înapoi la puritate și inocență.
Este posibil ca această credință să provină din tradiția creștină în care crinii o reprezintă pe Fecioara Maria, întruchiparea purității, a păcii și a inocenței.
Fie că este sau nu asociat cu credința creștină, albul este în general considerat o culoare potrivită pentru florile funerare. Crinii albi, ca flori funerare, sunt liniștitori pentru ochi și au un parfum delicat. Sunt o alegere excelentă pentru un efect senin și calmant și pentru un semn de trecere pașnică și demnă.
Dacă sunteți în căutarea unor aranjamente florale funerare care să comemoreze frumos o viață bine trăită, crinii albi sunt o opțiune superbă.
crin la inmormantare
Crizantemele
Crizantemele sunt considerate aproape exclusiv flori funerare în numeroase culturi europene. Acest lucru este contrar majorității culturilor asiatice, unde aceste flori simbolizează renașterea și viața nouă. Este mai probabil ca ele să fie oferite în timpul petrecerilor pentru copii decât la o înmormântare. 
Ceea ce este excelent la crizanteme este că sunt folosite pentru a crea aranjamente florale funerare vibrante. Aceasta poate fi modalitatea perfectă de a sărbători viața și realizările persoanei și bucuria pe care a adus-o celor dragi.
De asemenea, diferitele culori ale florii pot însemna și alte lucruri. De exemplu, crizantemele albe ar simboliza inocența, cele roșii, dragostea și așa mai departe.
Trandafirii
Trandafirii sunt poate cele mai utilizate flori, indiferent de ocazie. Cu toate acestea, ei sunt, de asemenea, o alegere populară și pentru înmormântări.
Trandafirii roșii sunt meniți să exprime dragoste, curaj și respect profund; trandafirii purpurii transmit o imensă durere; trandafirii albi reprezintă tinerețea și inocența; trandafirii galbeni reprezintă admirația și prietenia; trandafirii roz denotă grație și așa mai departe. Puteți oferi trandafiri la slujba de înmormântare sau la priveghi sau le puteți trimite acasă la familie pentru a vă exprima compasiunea și condoleanțele.
buchet de trandafiri
Orhideele
Orhideele se numără printre cele mai prețuite flori funerare datorită frumuseții, rarității și rezistenței lor. Acestea sunt deosebit de bune mai ales dacă vă gândiți să trimiteți flori familiei celui decedat.
Cele două varietăți de orhidee trimise în mod tradițional celor îndurerați în timpul funeraliilor sau a unei perioade de doliu sunt orhideele Dendrobium și Phalaenopsis. Le puteți găsi fie în roz, fie în alb.
Aceste flori, împreună cu culorile lor, exprimă dragoste durabilă și simpatie profundă și pot fi un gest foarte potrivit pentru cei care se confruntă cu o pierdere. În plus pot înflori luni de zile dacă sunt îngrijite în condiții adecvate. Dacă există o singură floare care să arate profunzimea și sinceritatea emoțiilor tale, florile de orhidee sunt o alegere potrivită.
Unele dintre celelalte flori folosite în aranjamentele funerare sau trimise celor apropiați și dragi care jelesc o pierdere includ garoafe, hortensii, gladiole și margarete. Trimiterea de flori ca acestea este o modalitate excelentă de a arăta oamenilor că vă pasă și că sunteți alături de ei în durerea lor.
În florăria online Olla găsiți buchete de flori deosebite și diverse, potrivite pentru înmormântări și priveghiuri. Avem o gamă variată de flori și aranjamente astfel încât să acoperim toate nevoile și cerințele clienților noștri.
diverse aranjamente florale
Pe lângă buchetele simple de flori mai aveți și varianta aranjamentelor florale, care pot fi de mai multe tipuri:
Coroane funerare
Coroanele sunt aranjamente florale mari foarte des întâlnite la înmormântări. Le puteți așeza în partea de sus sau de-a lungul laturilor sicriului. Acest tip de aranjament floral poate fi realizat în diferite dimensiuni și cu o gamă largă de flori. În general coroanele au formă circulară, însă le puteți găsi și sub formă de inimă sau de cruce.
Aranjamentul pentru care optați depinde în cele din urmă de tipul de sentimente pe care doriți să le transmiteți și de ceea ce considerați că este potrivit și respectuos atât pentru persoana decedată, cât și pentru cei apropiați.
aranjament funerar cu coroana
Dacă vă gândiți ce se poate scrie pe panglica unei coroane, mai jos vă sugerăm câteva mesaje pe care le-ați putea folosi:
- Sincere condoleanțe
- Vei rămâne veșnic în amintirea noastră
- Adio înger drag
- Cu părere de rău
- Odihnește-te în pace
- Suntem onorați că te-am cunoscut, prietenii și colegii tăi
- Un suflet minunat s-a înălțat la cer!
- Adâncă prețuire și veșnică amintire!
- Un ultim și sincer omagiu
- Suntem alături de voi
Coșuri florale/ coșuri funerare
Coșurile cu flori sunt, de asemenea, alegeri inspirate atunci când doriți să vă exprimați sentimentele la o înmormântare. Le puteți trimite fie la locuința familiei, fie la casa funerară unde va avea loc priveghiul sau slujba. Coșurile funerare oferă un cadru robust pentru ca florile să stea în ele și sunt ușor de transportat. De asemenea, acestea pot fi alcătuite într-o varietate de stiluri și dimensiuni.
În concluzie, dacă doriți să vă exprimați regretul pentru trecerea în neființă a unei persoane dragi sau pentru a vă arăta compasiunea față de cineva în doliu, sperăm că v-am oferit câteva idei bune și v-am convins că florile sunt o modalitate excelentă în acest sens.
cos cu flori galbene
Sfat final
Înainte de a cumpăra flori, încercați să vă interesați în ce mediu a trăit persoana respectivă și care sunt obiceiurile practicate în familia la care ar trebui să ajungă florile voastre. Este recomandat să vă asigurați că nu veți ajunge să cumpărați un tip greșit de flori sau aranjamente florale care ar putea da o impresie proastă. De asemenea, ce se scrie pe coroane, este un alt element de care ar trebui să țineți cont. Nu ați vrea să scrieți un mesaj nepotrivit sau lipsit de respect.
Diferitele culturi și religii au cerințe și practici diferite pentru înmormântări. Și este important să fiți cât mai respectuoși posibil când vine vorba de astfel de evenimente. Sperăm că veți găsi cea mai potrivită opțiune pentru voi și pentru sentimentele voastre sincere.
 

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!