Floriografia și semnificația secretă a florilor

Floriografia și semnificația secretă a florilor
Dăruirea sau primirea unui buchet frumos de flori este aproape întotdeauna o experiență plină de bucurie sau grijulie. Dar, te-ai întrebat vreodată care este povestea și semnificația din spatele acestor flori oferite?
Așadar, în acest articol vom învăța totul despre minunile floriografiei moderne și care sunt cele mai bune flori de oferit în fiecare situație.

Ce este floriografia?

Poate că oamenii pasionați de flori au auzit acest cuvânt la un moment dat, dar ce este mai exact floriografia? Floriografia este limbajul florilor. Cu alte cuvinte, floriografia este o comunicare codificată în care fiecare floare și culoare au o semnificație simbolică. Când trebuie să trimiteți cuiva un mesaj, florile sunt modalitatea perfectă de a comunica.
Adică, toate florile au semnificații diferite, adesea bazate pe tipul de floare, mirosul, culoarea acesteia sau toate aceste elemente la un loc. Astfel, floriografia este arta de a comunica prin diferite tipuri de flori. De mii de ani, florile au fost folosite pentru a-i face pe alții să știe exact ce simți pentru ei, chiar dacă nu o spui în cuvinte.
floare tinuta in mana
Există referiri la flori atât în ​​Biblia creștină, cât și în învățăturile lui Buddha, precum și de la medicina chineză până la folclorul japonez. Cu alte cuvinte, florile au o semnificație specială în toate culturile și vremurile.

Tot ce trebuie să știți despre floriografie și semnificația secretă a florilor

Revenind cu mii de ani înapoi, limbajul florilor a atins apogeul popularității sale în epoca victoriană. De aceea se numește uneori floriografie victoriană. Din punct de vedere tehnic, floriografia a fost practicată de mii de ani în multe culturi din Europa, Asia și Africa. Prin urmare, multe flori își derivă semnificația și simbolismul din mituri și legende antice.
De exemplu, o mare parte din opera lui Shakespeare a implicat și simbolismul florilor. Toate aceste flori continuă să aibă același sens atașat mitologiei lor și astăzi. Unul dintre cele mai populare mituri este povestea lui Narcis. Narcis a fost un bărbat extrem de frumos care într-o zi și-a văzut reflectarea în apă și s-a îndrăgostit de el însuși. Îi plăcea atât de mult acea reflecție încât s-a uitat la ea pentru totdeauna.
Cu toate acestea, deși floriografia există de mult timp, este în general asociată mai mult cu epoca victoriană, deoarece atunci învățarea simbolismului unic din spatele fiecărei flori a devenit un hobby popular .
Pe atunci, florile erau folosite pentru a transmite mesaje secrete. De exemplu, dacă te-ai fi îndrăgostit de cineva, i-ai fi trimis un singur trandafir roșu. Dar dacă acea persoană ar returna o garoafa galbenă, mesajul ar fi clar că nu este interesat de o relație.
Măsura în care florile primite erau folosite avea sens. De exemplu, dacă un pretendent a trimis un buchet unei femei și ea îl ținea în centrul corsetului, acesta ar fi un semn că ea își dorește doar o prietenie. Cu toate acestea, dacă și-a ținut florile deasupra inimii, însemna că dragostea este împărtășită.

Floriografia azi

Astăzi, în așa-numita floriografie modernă, semnificațiile din spatele multor flori au evoluat, în timp ce unele au rămas. În acest fel, capacitatea de a folosi floriografia pentru a trimite mesaje sincere rămâne în continuare puternică, deși unele mesaje au devenit mai universale ca semnificație.
De exemplu, garoafele roz sunt un model de oferit de Ziua Mamei, în timp ce trandafirii roșii și garoafele sunt alegeri perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților. De asemenea, folosirea diferitelor combinații de flori și culori este o modalitate perfectă de a transmite cuiva un sentiment, cum ar fi noroc, simpatie sau dragoste și afecțiune.
Totuși, mâna cu care se acceptă florile cadou sau modul în care se ține buchetul nu mai are sensul pe care îl avea în epoca victoriană.

Semnificațiile culorilor florilor

În spatele fiecărei culori de flori există un sens propriu, care o face și mai specială. Deci, dacă trimiteți cuiva un buchet și doriți să exprimați cum vă simțiți, gândiți-vă ce culori ar trebui să utilizați în fiecare situație.

Flori roșii

Florile roșii sunt una dintre cele mai populare culori de flori de trimis. Cu o semnificație de pasiune, dragoste și afecțiune, ele ar trebui să fie întotdeauna incluse atunci când trimiți un buchet unei persoane pe care o iubești profund.
Florile roșii sunt, de asemenea, folosite pentru a simboliza curajul, puterea, respectul și dorința. În plus, în perioada Crăciunului sunt adesea folosite pentru decorare, deoarece roșul este simbolul universal al bucuriei Crăciunului.
În Japonia, florile roșii reprezintă dragostea de familie sau dragostea maternă. În plus, roșul este o culoare puternică legată de noroc și de sărbătoare în cultura chineză.
flori rosii

Flori galbene

Dacă vrei să stimulezi spiritul unei persoane, un buchet mare de flori galbene este cadoul perfect. Asta pentru că florile galbene sunt asociate cu prietenia, bucuria, lejeritatea și urările de noroc.
Este greu să nu zâmbești când primești flori galbene. În plus, florile galbene sunt o opțiune excelentă pentru a înveseli orice cameră, iar semnificațiile lor vesele vor face un cadou de la mulți ani frumos. Ele sunt adesea incluse în buchetele de felicitări și mulțumiri.
Florile galbene au și semnificații interesante atunci când le visați. Dacă v-ați întrebat vreodată ce înseamnă când visezi flori galbene, ei bine, acestea transmit și o prietenie loială, un viitor strălucit sau talente ascunse pe care ați putea să le descoperiți în viitorul apropiat.
În unele culturi, galbenul poate fi asociat cu omagiul morților, sacralitatea, frumusețea, abundența și regalitatea. Cu toate acestea, pentru victoriani, trimiterea câtorva flori galbene însemna gelozie.
flori galbene

Flori roz

Florile roz au multe semnificații diferite în diferite culturi. Cu toate acestea, în general, ele reprezintă har, bucurie și inocență. În plus, transmit un mesaj de afecțiune, dulceață și căldură.
De exemplu, în Thailanda, florile roz sunt un simbol al încrederii, în China, reprezintă noroc, iar în Japonia, simbolizează sănătatea.
Dar în culturile occidentale, florile roz sunt folosite pentru a reprezenta feminitatea și joaca. Prin urmare, sunt o alegere excelentă de trimis prietenilor, precum și o opțiune pentru a indica dragostea și recunoștința. În vis, florile roz transmit un indiciu că se va naște o fetiță în familie.

Flori albe

Simple, dar frumoase, florile albe au o semnificație de puritate, onestitate, smerenie și inocență în cultura occidentală. Deci sunt perfecte pentru a fi purtate la o nuntă sau pentru a le trimite cuiva care a născut recent un copil. Totuși, aveți grijă când trimiteți flori albe oamenilor din țările asiatice. Acest lucru se datorează faptului că în acea cultură ele simbolizează moartea și doliu.
crin alb

Flori violete

Florile violet simbolizează adesea succesul, admirația și chiar regalitatea. În plus, ele pot semnifica și eleganță, distincție și onoare.

Flori albastre

Albastrul este una dintre cele mai rare culori de flori, florile albastre sunt adesea asociate cu sentimente de pace, calm și liniște.
Deci, atunci când sunt oferite într-un buchet, pot simboliza încrederea, deschiderea, intimitatea și chiar securitatea. În toate culturile, semnificația trandafirilor albaștri poate fi legat de mister și de expresii de simpatie.

Flori portocalii

Florile portocalii strălucitoare reprezintă aproape întotdeauna entuziasmul. Sunt de obicei incluse în cadourile florale care exprimă felicitări sau voie bună, precum și mesaje de căldură și fericire.
Cu toate acestea, în epoca victoriană, unele flori portocalii aveau conotații negative, cum ar fi exprimarea urii. Dar astăzi, în floriografia modernă, ele transmit un mesaj optimist.
flori portocalii

Flori verzi

Aceasta este o altă culoare a florii relativ rară. Florile verzi transmit adesea un sens de renaștere, reînnoire și noi începuturi. Ele pot, de asemenea transmite sănătate, prosperitate, noroc și tinerețe.
 

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!