Împodobeşte-ţi pensiunea cu decoraţiuni naturale, din grădina proprie

Împodobeşte-ţi pensiunea cu decoraţiuni naturale, din grădina proprie
Ce face diferenţa dintre o pensiune mereu plină, cu oaspeţi care se reîntorc an de an la tine în gazda? Sentimentul de „acasă”, pe care ne place atât de mult să îl regăsim acolo unde ne cazăm, familiaritatea locului, tihna şi curăţenia, atenţia pentru detalii şi acele mici trucuri pe care numai tu le ştii: o aromă subtilă de măr copt, miros de lemn proaspăt tăiat, lumină blândă din încăperi.
Atelierul de design floral Olla îţi oferă câteva sfaturi despre cum îţi poţi decora pensiunea cu lucruri necostisitoare, pe care le ai îndemână, aşa încât să le poţi oferi musafirilor tăi zile de neuitat.

Dovleci, bostani şi tărtăcuţe

În toate nuanţele de galben şi portocaliu, cu dor de soarele care se arată din ce în ce mai rar, bostanii sunt un decor la îndemână şi ieftin, care îi vor duce pe oaspeţii tăi cu gândul înapoi, la copilărie.

Dovleacul înflorit

Materiale: dovleac, borcan, flori de sezon, crenguţe, frunze ruginii, crenguţe de măceş, tije de iederă, etc.
Timp de execuţie: 30 minute.
Se taie „capacul” dovleacului cu ajutorul unui cuţit ascuţit, după care, cu o lingură, se scoate miezul. Aşezăm în interior un borcan cu apă, aşa încât să putem întreţine aranjamentul cu uşurinţă. Odată astfel pregătit suportul, „umplem” dovleacul cu flori şi crenguţe în culori complementare - bordo, roşu aprins, maro sau verde.
Sfat: aşează un dovleac înflorit de dimensiune mare la intrarea în pensiune, pentru un „bun venit” luminos. Din tărtăcuţe mai mici poţi realiza aranjamente florale pentru fiecare masă sau pentru noptierele din camere. În locul dovleacului poţi folosi şi o varză roşie.
aranjament floral Dovleacul inflorit

Fructele şi legumele devin parte din decor

Aranjament floral „Grădina de legume”

Materiale: un platou rotund (pentru prăjituri sau tort), legume (broccoli, morcovi, salata creață, varză roşie, ştiuleţi de porumb, etc), flori, crenguţe, sârmă subţire, burete floral sau borcan de sticlă.
Timp execuţie: 45 minute.
Acesta este un aranjament floral foarte potrivit pentru locul de luat masa ori, de ce nu, pentru bucătărie, în cazul în care este un spaţiu deschis.
Dacă foloseşti burete floral (de cumpărat din florarii), lasă-l la înmuiat în apă, fără să îl apeşi, preţ de câteva minute, până când se îmbibă total şi cade pe fundul vasului. Îl scoţi, îl aşezi pe platou şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, decupezi în formă rotundă. În cazul în care foloseşti un borcan în locul buretelui, umple-l şi aşează-l pe centrul platoului.
Atât buretele cât şi borcanul trebuiesc mascate cu ajutorul frunzelor de salată şi al celorlalte legume. Se va lucra „în straturi”: învelim borcanul/buretele în frunze, pe care le prindem cu partea creață în sus, în straturi succesive, cu ajutorul sârmei, până când buretele (borcanul) nu se mai vede. Continuăm să aşezăm, în straturi succesive, buchetele de broccoli, morcov sau chiar ştiuleţi de porumb mai mici, pe care le prindem tot cu ajutorul sârmei. În interiorul aranjamentului vom aşeza florile de toamnă, crenguţele cu măceşe uscate sau ghinde.
Sfat: pentru că aranjamentul să dureze mai mult, poţi înlocui salata creată cu frunze de arţar în culori calde.
Aranjament Olla Brocolli

Lumină caldă şi parfum

Serile lungi de toamnă sunt prilej de stat în casă, la poveşti. Şi ce poate fi mai potrivit decât lumina blândă a lumânărilor şi parfumul fructelor pârguite? Creează-ţi singur opaiţe naturale din mere sau gutui aromate: găureşte fructul pe mijloc; poţi folosi o lumânare pastilă sau chiar lumânări mai înalte, precum cele pentru sfeşnic. Înfige câteva cuişoare în fruct. Astfel, îţi vei bucura oaspeţii cu aromaterapie naturală. Sau pur și simplu o lumânare bloc într-un dovleac scobit și decorat cu sfoară și frunze arămii.
aranjament floral Lumanare in Dovleac

Frunze, crengi, conuri

Cele mai frumoase decoraţiuni pentru pensiune sunt „la o a aruncătură de băţ”, în curtea ta: crengi, buturugi şi frunzele colorate ale toamnei. Iată ce poţi face cu ele:
· Suporţi pentru lumânări: găureşte pe mijloc buşteni mai scurţi pentru a face loc pentru lumânările pastila. Poţi pune una singură sau chiar mai multe, în aceeaşi bucată de lemn.
· Decoraţiuni pentru zona de relaxare: umple cu boabe de porumb, măceşe uscate, tărtăcuțe sau conuri de brad o vază mare, de sticlă transparenta. Aşează apoi un „buchet” de crengi sau frunze arămii. Pentru un plus de farmec, împodobeşte crengile cu o ghirlandă luminoasă cu baterie, precum cele folosite la Crăciun, de preferinţă cu lumină galbenă sau albă.
· Pe o tavă de lemn sau aramă aşează câteva borcane cu lumânări (le poţi decora cu o fundă din material de sac), tărtăcuţe, castane şi crenguţe uscate. Invitaţilor tăi le va plăcea cu siguranţă atmosfera de poveste pe care un astfel de aranjament o creează!
aranjament floral Divleac Cupa
Sperăm că ceea ce v-am prezentat aici să vă fie de folos, și că veți folosi aceste idei și sfaturi pentru a începe să vă creați propriul stil, adaptat la decorul dumneavoastră, la sezon și la ocazia prezentării. Dacă însă aveți nevoie de ajutor, vă stăm oricând la dispoziție.Puteți alege orice din oferta noastră de aranjamente florale deosebite, vă garantăm că atelierul Olla vă va furniza ce doriți, cum doriți și exact când aveți nevoie.
 

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!