Îngrijirea celor mai populare plante ornamentale

Îngrijirea celor mai populare plante ornamentale
Îngrijirea plantelor ornamentale poate fi o activitate amuzantă și plăcută. Plantele ornamentale sunt răspândite în foarte multe zone din lumea întreagă, iar acestea au fost cultivate de către oameni timp de mii de ani. Cea mai bună metodă de îngrijire este aceea de a ține cont de faptul ca ele sunt vii și că au nevoie sa fie îngrijite ca atare. Cheia îngrijirii lor este să știi de ce au nevoie, ceea ce poate diferi în funcție de tipul de plantă și de locul în care este amplasată.
Plantele ornamentale sunt adevărate izbăvitoare pentru micile spații ale casei tale. Dacă ai câteva spații mici în care nu te poți extinde sau dacă nu ai loc pentru a-ți crește flori în grădină, florile ornamentale pot fi soluția perfectă pentru tine.

Plante ornamentale populare și modul de îngrijire

În continuare vom vorbi despre îngrijirea florilor ornamentale și vom analiza trei dintre cele mai populare flori: iasomia de Madagascar, Orhideele și violetele de Parma.

Iasomie de Madagascar

Este o plantă cu flori frumoase și delicate, care poate fi cultivată în interior sau în aer liber. Este o alegere excelentă pentru a adăuga culoare în grădină. Despre iasomie de Madagascar îngrijire nu avem prea multe de vorbit, însă trebuie să țineți cont de câteva aspecte
Apă - necesită udare regulată, dar nu prea multă. Cel mai bun mod de a ști dacă iasomia are nevoie de apă este să atingeți solul: dacă îl simțiți uscat, atunci trebuie udat, totuși, nu o lăsați să stea în apă sau se îneacă.
Lumina - iasomia se va descurca bine și cu lumină puternică directă, dar și cu lumină indirectă - nu îi va face rău în niciun caz, atâta timp cât nu o lăsați în întuneric pentru perioade lungi de timp.
Îngrășământ – ar trebui să vă fertilizați regulat iasomia cu un îngrășământ bogat în azot, la fiecare două săptămâni pe parcursul sezonului de creștere și o dată la trei luni în timpul lunilor de iarnă, când plantele nu sunt în creștere activă.
flori de iasomie

Orhideele

Orhideele sunt una dintre cele mai populare și mai frumoase flori din lume. Ele pot fi găsite în fiecare anotimp al anului, datorită capacității lor de a înflori luni întregi și pot reprezenta un excelent cadou casă nouă. Sunt, de asemenea, incredibil de ușor de îngrijit, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își cultive propriile plante acasă. În caz că nu aveți idee despre cum se îngrijesc orhideele, de câtă lumină au nevoie sau despre cum se udă orhideele, v-am pregătit câteva sfaturi pentru care să vă ajute în cultivarea și întreținerea acestor minunate flori.
Udarea -  orhideele au nevoie de multă apă - dar nu prea multă. Ar trebui să le udați doar atunci când solul este uscat la aproximativ un centimetru în jos și nu lăsați ghiveciul să stea în apă după udare.
Lumina - orhideelor le place lumina puternică, dar nu soarele direct. Dacă vă puneți orhideea lângă o fereastră care primește multă lumină solară în timpul zilei, puneți o perdea transparentă în spatele ei, astfel încât lumina să atingă doar o parte a frunzelor.
Temperatură - cele mai multe orhidee preferă temperaturi între 18-24 Celsius. Dacă le este prea frig, își vor pierde frunzele și se vor opri complet din creștere. Asigurați-vă că în casa voastră nu este prea cald sau prea frig folosind un termometru cu funcție de alarmă, astfel încât să poți remedia orice problemă înainte de a deveni prea gravă.
Când se pune îngrășământ la orhidee - fertilizați orhideea o dată pe lună cu îngrășământ diluat 10% (1/2 linguriță de îngrășământ la 1 cană de apă). Acest lucru trebuie făcut după udare, într-o zi separată de udare.
flori de orhidee

Violetele de Parma

Violetele de Parma sunt una dintre cele mai ușor de menținut în viață și înfloritoare plante de apartament. Sunt excelente pentru începători, deoarece nu necesită prea multă îngrijire sau atenție. Totuși, dacă doriți să aflați despre violetele de Parma îngrijire, iată câteva sfaturi care să vă ajute în acest sens:
Lumină - pentru a avea grijă de violetele Parma, trebuie să vă asigurați că primesc cantitatea potrivită de lumină solară. Au nevoie de cel puțin 4 ore de lumină solară directă pe zi. Dacă nu primesc suficientă lumină, nu vor înflori.
Udare - asigurați-vă că solul este ușor umed în permanență, dar niciodată îmbibat. Dacă este prea uscat, planta se va ofili și va muri. De asemenea, este important să verificați solul la fiecare săptămână pentru a vă asigura că nu s-a uscat complet.
Îngrășământ - violetele de Parma necesită foarte puține alte îngrijiri în afară de udare și lumina soarelui. Cu toate acestea, dacă doriți ca plantele să crească bine și să înflorească mai des, ar trebui să le fertilizați o dată pe lună cu un îngrășământ solubil în apă.
violete flori

Crăciunița

Crăciunița sau poinsettia este o plantă frumoasă de sărbători, care face ca orice casă să se simtă festivă. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, foarte delicate și necesită o atenție specială pentru a le menține sănătoase. Iată câteva sfaturi despre cum se îngrijește crăciunița:
Udarea - cel mai important lucru de reținut atunci când vă udați crăciunița este să nu lăsați niciodată solul să se usuce complet între sesiunile de udare (deși acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut). Dacă lăsați solul să se usuce prea mult, rădăcinile nu vor putea să absoarbă suficientă apă și nutrienți din sol, ceea ce le poate face să moară sau să devină suficient de slabe încât să nu mai poată susține creșterea plantei. Ar trebui să urmăriți să udați aproximativ 2,5 cm de apă pe săptămână.
Fertilizarea - fertilizați planta o dată pe lună cu un îngrășământ echilibrat, amestecat la jumătate de concentrație - dar numai în timpul perioadei sale active de creștere (care este de obicei din martie până în mai)
Lumina - în primul rând, țineți planta în lumina directă a soarelui cât mai mult posibil. Planta va înflori mai bine dacă primește cel puțin șase ore de soare zilnic, dar poate suporta până la 10 ore pe zi fără probleme. Cu cât planta primește mai multă lumină solară, cu atât este mai probabil ca frunzele să devină roșii sau portocalii înainte de a cădea în timpul perioadelor de repaus vegetativ.
flori craciunite

Hortensia

Hortensia este o floare uimitoare, care poate adăuga o explozie de culoare grădinii sau terasei voastre. Este ușor de cultivat și va dura ani de zile dacă o îngrijiți corespunzător. Iată câteva sfaturi despre hortensia îngrijire la ghiveci și despre cum și când să plantați această floare în grădină.
Udarea - este importantă atunci când vine vorba de îngrijirea hortensiilor, deoarece aceste plante au nevoie de multă apă, dar nu prea multă deodată - udarea o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă, cu excepția cazului în care condițiile sunt extrem de uscate acolo unde locuiți. În cazul în care condițiile sunt uscate, atunci poate fi necesară udarea de două ori pe săptămână; cu toate acestea, nu le udați prea mult pentru că multă apă le-ar putea dăuna.
Lumina - asigurați-vă că hortensiile primesc multă lumină solară în fiecare zi; ele au nevoie de cel puțin șase ore de lumină solară directă pe zi pentru a se dezvolta corespunzător. Dacă locuiți într-o zonă cu veri foarte călduroase, încercați să plasați o umbră peste plante atunci când se face prea cald, astfel încât acestea să nu fie arse de razele soarelui.
Pentru ca hortensiile să arate cât mai bine, tăiați-le imediat după ce au înflorit pentru a încuraja o nouă creștere. Dacă observați frunze maronii, este posibil să fie nevoie să fertilizați planta cu un îngrășământ organic, cum ar fi emulsia de pește sau ceaiul de compost.
Dacă doriți să plantați floarea afară și vă întrebați când se plantează hortensia în grădină, ei bine, toamna este anotimpul perfect pentru a face acest lucru. Mai mult decât atât, ar trebui să știți că hortensia se plantează dimineața devreme sau după masa. Este necesar să plantați floarea atunci când nu este foarte cald, deoarece veți evita stresarea acesteia.
Dacă sunteți în căutarea de buchete de hortensii cu livrare astăzi, florăria Olla vă stă la dispoziție cu cele mai încântătoare aranjamente pentru o zi de naștere, botez sau cununie civilă.
hortensii in vaza

Yucca

Yucca este o plantă care poate adăuga o notă de sud-vest în orice casă. Este ușor de îngrijit și poate fi păstrată ca plantă în ghiveci sau plantată în pământ. Plantele de yucca sunt o completare minunată pentru orice grădină, dar necesită puțină atenție suplimentară pentru a le menține sănătoase și înfloritoare. Iată câteva sfaturi despre cum să le îngrijiți.
Lumină - Yucca preferă soarele deplin sau umbra parțială. Pentru cele mai bune rezultate, amplasați-o lângă o fereastră orientată spre sud, unde poate primi șase sau mai multe ore de lumină solară pe zi.
Apă - Yucca are nevoie de udare regulată în timpul sezonului de creștere. Udați solul o dată la două săptămâni când planta este în creștere activă (din primăvară până în toamnă). În lunile de iarnă, udați doar dacă solul este uscat; în caz contrar, lăsați-o să intre în repaus.
Îngrășământ - fertilizați primăvara și toamna cu un îngrășământ echilibrat care are microelemente pentru a promova creșterea și înflorirea.
floare yucca

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!