Sibiu Summit prin ochi de florist

Sibiu Summit prin ochi de florist
In 2000 intram la REI si visam sa lucrez in diplomatie. Pe parcurs, am facut alegeri care m-au dus catre lumea florilor, una total diferita de cea diplomatica. Ce vreau sa spun e, ca la un moment dat, intr-un fel sau altul, visele se indeplinesc. Si am simtit asta, traind pentru sase luni, experienta de florist responsabil cu decorul floral al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Despre evenimentele formale si informale de pe parcursul mandatului o sa scriu poate un articol separat, dar azi mi-am propus sa povestesc despre Summitul de la Sibiu, 9 Mai 2019 si cum s-a vazut el prin ochi de florist.
Pentru un eveniment de genul asta, noi ca si echipa ne-am pregatit cu vreo patru luni inainte. Bine, ne-au incalzit si toate intalnirile formale si informale din timpul presedintiei, dar #SibiuSummit a fost cel mai important eveniment dintre toate, din punct de vedere politic fara doar si poate, dar si din perspectiva decorului floral pe care noi l-am creat.
In prima faza a venit provocarea, cum decorezi discret, cu flori, o incapere eleganta din Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, pentru un eveniment de zi.
Eu cand ma gandesc la elegant la superlativ, ma gandesc la alb/ivory si verde. Zis si facut, am propus cromatica si echipa de organizare a imbratisat din prima varianta asta. Acum alta provocare, din ce flori facem toate astea? Ce simteam eu ca si compozitie florala, era ca important e sa combinam varianta clasica cu flori de sezon, dar clar nu imi doream un decor scortos, care sa treaca nevazut. Si asa am ajuns la trandafiri albi, ei au fost parte si din cerinta organizatorilor si lalele albe, prin care am pus in evidenta sezonul.

Acum ca mai avansasem, ma gandeam, bine bine, trandafiri albi, dar de unde-i luam? Ce soi si ce producator alegem din multele variante disponibile?

Prin partenerul olandez am facut ceva cautari, iar trandafirii pe care i-am ales erau medaliati cu aur anual la concursurile de profil, crescuti intr-o ferma afacere de familie cu traditie de peste 40 de ani, verificati pentru calitate de peste 4 ori dupa recoltare inainte de distributie, proaspeti, impecabili, pregatiti sa ne jucam impreuna.

Dragoste la prima vedere cum s-ar zice. Se numesc White Avalanche si sunt crescuti de Meijer Roses, ferma cunoscuta drept premium, top in industrie. Marturisesc, i-am iubit si urat in acelasi timp.

De ce i-am iubit e clar, dar de ce i-am urat? Pai, pe cat de frumosi sunt, pe atat de sensibili si pretentiosi. Iar noua ne era dat sa creem cu ei in Bucuresti si sa transportam totul impecabil la Sibiu. Iar in mod evident, in lumea floristilor, cand e presiune cat casa si esti contra cronometru, se mai intampla ceva, fie intarzie tirul din Olanda fie ajunge dar in comanda nu ai toate florile.

Din fericire in ziua aia doar au intarziat. Huh! Asta a pus presiune pe mine si pe colegi sa terminam tot ce ne propusesem in ziua respectiva.

Bun..Au sosit din Olanda, i-am conditionat, i-am admirat, protejat, mai aveam un pic si ii si gadilam :).

          



























Cand plecam din Bucuresti am fost anuntata ca o sa mai fie nevoie de 2 buchete de intampinare pentru aeroport. Fara sa stiu pentru cine sunt, am simtit sa folosesc flori din productie romaneasca, tocmai ce primisem de la o sera bujori si ranunculus. L-am lucrat cu o noapte inainte, la Sibiu, in camera de hotel.



Iar pe 9 Mai seara am primit fotografia asta si am aflat ca unul dintre ele era pentru Angela Merkel.



Designul, aprovizionarea, deplasarea pana la Sibiu, coordonarea colegilor mei, schimbarile de plan, au fost mai putin solicitante,decat filtrele de politie din oras in dimineata de 9 Mai si filtrul de securitate de la intrarea in Brukenthal, unde la ora 6 dimineata se scana fiecare buchet si aranjament floral in parte, operatiune ce parea ca nu se mai termina. Stiti voi, ca si cand ai merge la aeroport dar pe banda nu pui bagaje, pui flori. Dar in noi entuziasmul era mare, abia asteptam sa ne expunem creatiile, am trecut si de etapa asta si ne-am apucat de treaba.   

            


 













































Tot din categoria neprevazute, peste noapte, a aparut in plan un suport de microfoane care trebuia sa fie mascat de flori, la fata locului. Cum eu functionez bine cu deadline si limita de timp, am intrat in sala, am vazut ce e de facut si mi-am propus sa termin intr-o ora, motiv pentru care mi-am setat si o alarma pe telefon, ca sa nu ma pierd in detalii si sa nu termin la timp. Nu vreti sa stiti panica oamenilor care erau responsabili de securitate, cand cu cateva ore inante de eveniment, intr-o liniste aproape perfecta, cand securitatea era subiect super sensibil, a inceput sa sune alarma mea. Huh :))
Apropos de povestea asta, am sa dau din casa cateva fotografii pe care le pastrez pentru cartea de istorie a familiei, fotografii pe care la vremea respectiva le-am impartasit doar cu prietenii si familia.





Dupa etapa asta am simtit ca misiunea noastra acolo s-a incheiat si aveam nevoie sa fac un pas in spate, sa ma detasez de toata presiunea si tensiunea evenimentului, sa explorez Sibiul, sa vizitez prieteni floristi si sa privesc tot ce urma sa se intample ca si spectator. Aveam sa ne intoarcem si a doua zi pentru debarasare, dar faza asta partea tare departe.
Intre timp, in presa au inceput sa apara fotografii si materiale despre eveniment, acestea fiind preferatele mele:
"Aș dori să-i mulțumesc președintului Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a afirmat Donald Tusk la Sibiu.




Cu multumirea lucrului bine facut in inima, am batut palma cu colegii, fericiti ca ne-a fost dat sa traim experianta asta, ne-am bucurat de eveniment ca si spectatori, admirand cat de frumos a stralucit Romania in ziua aia. Tare mi-as dori ca stralucirea asta sa fie permanenta, autentica, sanatoasa, in toata tara si nu doar in zilele si orasele speciale.







Sunt tare recunoscatoare pentru ca am avut ocazia sa fiu parte din povestea asta si pentru ca am avut in jurul meu oamenii potriviti cu care am lucrat, am trait si am impartasit experianta. Un eveniment pe care poate il traiesti o data in viata, numai bun de pus in cartea de istorie.

Din toata experienta asta am invatat ca:
  • Lucrurile faine se intampla in echipa, alaturi de oamenii potriviti in jur;
  • Indiferent de amploarea evenimentului, mereu vor exista elemente neprevazute;
  • Nu poti multumi pe toata lumea si asta e ok;
  • Orgolii sunt si vor exista mereu, e mai bine sa stai deoparte;
  • Oamenii "mari" apreciaza lucrurile simple;

#SibiuSummit #RO2019EU #fivestarteam #teamwork #itisallaboutthepeople #floralart #meijerroses #grateful #passionnotwork #brukenthal #FutureOfEurope #workinglunch

Suport clienti Suntem online pentru tine de Luni pana Vineri intre 09:00-17:00, Sambata si Duminica intre 09:00-14:00. Pentru livrari programul este de Luni pana Vineri intre 10:00-21:00, Sambata si Duminica intre 10:00-17:00 www.olla.ro/livrare. Suntem prezenti doar online, fara florarie fizica.

0799 00 6552 olla@olla.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!